Evenemang

Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Tisdag 25 juli, 09:01

Digitalt via zoom tisdagen den 17 oktober kl 9-12

Anmälan via IUC Industrihubben Örebro: https://iucindustrihubb.se/eventkalender/teknikworkshop-ai-baserad-bildanalys-for-kvalitetskontroll-i-tillverkande-industri-2/

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen?

Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Praktisk information

När: Tisdag 17 oktober kl 9-12

Var: Via Zoom, länk skickas ut innan workshoppen

Kostnad: Teknikworkshoppen är kostnadsfri

Workshopledare: Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, Högskolan i Skövde

OBS! Vi rekommenderar att ni är minst två deltagare per företag för att få ut det mesta möjliga av teknikworkshoppen.

Teknikworkshoppar är en intressant möjlighet att omvärldsbevaka och få kolla på framtidens tekniker och arbetssätt. Just denna workshop genomfördes i den 14/3 och var väldigt populär och utvärderingen gav ett helhetsbetyg på strax över 4 på en 5-gradig skala.

Workshoppen ger insikt i den senaste generationen av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan bli när de kombineras med ett vision system för att kontrollera kvalitet i produktionen.

Workshoppen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys samt en introduktion till vilka egenskaper det är hos problemen som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker.

För vem?

Teknikworkshoppen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential i att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Öppna anmälan