Evenemang

Hur gör vi industrin mer intressant för generation Z?

Tisdag 25 juli, 08:57

Digital föreläsning via Teams onsdagen den 30 augusti kl 8.00 – 9.00

Anmälan via IUC Industrihubben Örebro: https://iucindustrihubb.se/eventkalender/hur-gor-vi-industrin-mer-intressant-for-generation-z/

Få upp ögonen för Generation Z!

En framtidsspaning om hur vi kan göra industrin mer intressant för generation Z. Flera undersökningar visar att när svenska ungdomar ser på sin framtida utbildning och karriär önskar de sig allt annat än vad svensk industri säger sig erbjuda.

  • När: Onsdag 30 Augusti, 08:00 – 09:00
  • Plats: Digitalt via Teams.
  • Kostnad: Det är kostnadsfritt och kräver inga förkunskaper.
  • Anmälan: Görs på länk ovan
  • Teamslänk för att kunna delta skickas ut dagen innan.

Kännetecknande för Generation Z är bland annat att de är uppvuxna med teknik och är väl bekanta med digitala verktyg och innovationer. För att locka deras intresse kan man lyfta fram hur industrin utvecklas och integrerar moderna teknologier som artificiell intelligens, automation och Internet of Things (IoT).

Ulrika Elmersson, VD Skärteknikcentrum Sverige, tar oss igenom resultaten i olika undersökningar och ger konkreta tips på vad du kan göra för att vända trenden!

Ulrikas stora intresse för att försöka förstå generation Z och den verklighet de lever i ger en ny dimension till frågan om varför ungdomar inte väljer en lysande karriär inom svensk industri. Ulrika har mångårig erfarenhet av att jobba med frågor som rör ungas utbildnings- och yrkesval

Fritt för medlemmar i IUC Industrihubb och VBIF Västra Bergslagens Industriförening.

Öppna anmälan