Nyheter

FÖRETAGSSAFARI VBIF I SAMVERKAN MED KARLSTAD UNIVERSITET

Tisdag 15 mars, 10:46

Häng med på FöretagsSafari – vi bjuder in dig till våra industriföretag i Karlskoga, så lät inbjudan till studenter vid Karlstad Universitet.!

Den 6 april genomförs en företagssafari med studenter från Karlstad Universitet som besöker VBIF-företagen. Efter inbjudan hade gått ut fylldes bussen på några timmar.

Karlskoga har länge legat i topplistan av Sveriges mest ingenjörstäta städer sett till capita. Stoppen på Företags-Safarin görs på intressanta, högteknologiska industriföretag med produkter i världsklass.

VBIF-företagen expanderar och behöver framtida kompetens! Studenterna får en inblick i företagens verksamheter, vilka typer av ingenjörsjobb & framtida karriärmöjligheter som finns i dessa internationellt inriktade bolag. Branscherna spänner från läkemedel, tand-inplantat, verkstads-industri, träindustri, till energi- & miljö, kemi- och försvarsindustri.

Avsikten är att få kontakt med studerande för framtida jobb. Det blir inte bara studiebesök och information utan även trevlig samvaro, bl a bjuder VBIF-företagen på lunch på Bofors Hotell, där man kan träffa företagsledningar från VBIFs företag men även Karlskogas kommunstyrelseordförande Tony Ring. När besöksdagen är slut samlas vi för en AW och BBQ vid Alfred Nobels Björkborn, med möjlighet till besök vid Nobelmusée. Här minglar ni med representanter från våra företag och Karlskoga kommuns näringslivsfunktion i miljön där Alfred Nobel bodde och verkade.