Evenemang

NYHETER FRÅN AI-LAB VID ÖREBRO UNIVERSITET

Onsdag 31 augusti, 18:05

Samtliga nyheter återfinns på Örebro Universitets hemsida www.oru.se, där du återfinner AI-labbets nyhetssida.

Förändringsledare hjälper företag att ta nästa steg på AI-resan

Stina Liivamäe ska hjälpa företag och organisationer att ta nästa steg på sin AI-resa Mittnoden inom AI Sweden växer. Nu ansluter Stina Liivamäe i rollen som förändringsledare inom AI.

Stina Liivamäe är utbildad civilingenjör inom industriell ekonomi med inriktning energi och miljö och har tidigare arbetat i olika roller och branscher med allt från processingenjör och produktionsledare inom tillverkningsindustrin till IT-konsult med olika digitaliseringsprojekt. Senast var hon affärsrådgivare inom digital omställning på Almi Mälardalen i Örebro.

Att inspirera, höja kunskap samt att stötta företag och organisationer på deras AI-resa, ser hon som sina främsta uppgifter som förändringsledare.

– Det kan vara allt från inspirationsmöten och workshops till olika event tillsammans med andra aktörer och samarbetspartners, men också stöd och coaching under AI-resan. Varierande insatser som kommer bero på situation och mognadsgrad, säger Stina Liivamäe och fortsätter:

– Jag kommer att vara ute och träffa företag och organisationer, både rena företagsbesök men också delta och vara med att arrangera olika möten och event för att inspirera dem att komma i gång eller ta sin AI-resa vidare.

Höstens AI-kurser

Dags att söka till höstens AI-kurser för yrkesverksamma Ansökan är öppen till höstens fem AI-kurser för yrkesverksamma: Maskininlärning del 1, Reinforcement learning del 1, Distribuerad artificiell intelligens och multiagentsystem, Explainable AI och Virtual reality i industriella tillämpningar. Dessutom går det redan nu att anmäla sig till en av vårens kurser, Data mining.

Kurserna är en del av Smarterprogrammet, som utvecklas i samverkan mellan Örebro universitet, Jönköping University och Högskolan i Skövde, och finansieras av KK-stiftelsen.

– Det var en bra kurs, som gav mig en större kunskapsgrund. Jag fick lära mig teorin bakom metoden, vilket gör att jag har en bra förståelse av hur algoritmerna fungerar och är uppbyggda, säger Debbie Lau, som arbetar som data scientist på Volvo Cars och som har gått kursen Reinforcement learning del 1.

AI-lots

AI-lots – vi hjälper dig att ta nästa steg på din AI-resa

AI Impact Labs mål är att accelerera användandet av AI i samhället. För att nå dit vill vi hjälpa andra aktörer på vägen. Genom vår AI-lots har du chansen att ställa frågor direkt till oss och få svar. Läs mer här <https://oru.us15.list-manage.com/track/click?u=7387049532d904d4440dc1e4b&id=eb1598a65b&e=43fcd09448> .

Virtuellt besök vid AI-labbet, robotlabbet

Gör ett virtuellt besök i Örebro universitets Robotlab

Robotlab är ett högteknologiskt labb och en öppen miljö för forskning och utveckling som skapats i nära samarbete med näringslivet. Nu kan du besöka labbet virtuellt <https://oru.us15.list-manage.com/track/click?u=7387049532d904d4440dc1e4b&id=613aadde29&e=43fcd09448>  och lära dig mer om våra AI-projekt.

Öppna anmälan